Cum să-ți editezi fotografiile de nuntă într-un stil memorabil și inconfundabil
Mulți fotografi, cel puțin cei la început de drum, au impresia că dacă pun un preset de editare cumpărat de pe internet, automat fotografiile lor vor arăta exact ca cele pe care le-au văzut pe site-ul vânzătorului.
Adevărul e că fiecare colorizare se potrivește pe un anumit gen de situații (de lumină, subiect și context), dar mai mult decât atât, orice preset trebuie ajustat pentru stilul de fotografiere, modelul de cameră și subiect.
În plus, fiecare nuntă este diferită și oamenii aleg tematici diferite pentru decor și vestimentație. În aceste condiții devine impetuos necesar să știi cum să redai culorile astfel încât să oamenilor să le placă. Este clar că fiecare dintre noi are un stil propriu și clientul ne alege pe baza portofoliului, însă trebuie să fim flexibili la anumite aspecte pentru a nu avea feedback negativ.
L-am invitat pe Julius Paul, un fotograf foarte atent când vine vorba de cromatica fotografiilor, să ne explice care este filosofia lui atunci când editează o nuntă, cum se adaptează la context, ce compromisuri face și cum a ajuns să aibă un stil unic.
În plus, în CameraOM, ne va arăta într-o sesiune de editare Live care este logica după care sunt construite preseturile FilmLook și cum pot fi ele ajustate pentru nevoile fiecărui fotograf. El va lucra pe imaginile primite de la participanți și va crea pentru fiecare din ei un preset personalizat pe modul său de lucru.
Ce vei descoperi în acest eveniment:
-
Oare sunt preseturile magice? De ce nu funcționează mereu așa cum te aștepți?
→ Mulți fotografi cred că un preset rezolvă totul. Află de ce acesta este doar un punct de plecare și cum trebuie ajustat pentru fiecare scenariu în parte. -
Lumină, cameră, subiect – factorii care influențează cromatica finală
→ Fiecare preset se comportă diferit în funcție de echipamentul folosit, condițiile de lumină și elementele din cadru. Descoperă cum să faci ajustările potrivite pentru rezultate finale echilibrate. -
Cum să îți adaptezi editarea la fiecare nuntă fără să îți pierzi stilul personal
→ Decorul, vestimentația și atmosfera nunții influențează direct felul în care culorile trebuie să fie redate. Vei învăța cum să îți păstrezi stilul, dar să rămâi flexibil în funcție de cerințele evenimentului. -
Julius Paul și filosofia unei editări de nuntă impecabile
→ Invitatul nostru special va împărtăși principiile sale despre cum editează o nuntă, ce compromisuri face și cum reușește să mențină consistența cromatică în fiecare album de nuntă.
What you'll learn:
Te așteptăm cu drag la acest eveniment foarte util pentru tine!
Ovidiu Leșan
Eu sunt Ovidiu Leșan și sunt fotograf profesionist de mai bine de 16 ani. Am fotografiat peste 500 de evenimente în acești ani și am trecut prin toate etapele de creștere ale unui fotograf. Am trăit de la cele mai mari frustrări pe care le poate avea un fotograf până la cele mai mari bucurii și vise împlinite prin fotografie. Știu cum e să ajungi acasă și cu 70 de euro în buzunar de la o nuntă dar și cu peste 3.000. Nu am sărit nicio etapă și le-am încercat aproape pe toate, de la fotografia de nuntă, produs, studio, portret, sport și până la corporate. Ce este ciudat e că dintre toate, cel mai mult am îndrăgit fotografia de nuntă. De ce ciudat? Pentru că la bază sunt un introvertit, iar fotografia de nuntă înseamnă multă comunicare, oameni și emoție. Cel mai probabil mi-am dorit să-mi dovedesc că pot. Ce e fain, e că am reușit. Iar dacă eu am reușit, atunci cred că și alti oameni pot să o facă, dar ei încă nu știu asta.PhotOMasters a luat naștere în urma interacțiunii fizice cu peste 3.000 de oameni pasionați de fotografie, prin cele 31 de workshop-uri suținute în 23 de orașe din România, de la zecile de conferințe unde mi-am prezentat ideile pe scenă și până la Turneele fotografilor de la OM la OM (de unde a izvorât și numele de photOMasters) care mi-au adus privilegiul de a înțelege cu ce probleme se confruntă o persoană ce dorește să evolueze ca fotograf, de la multitudinea de frici, tehnică, posing și până la banala motivare.
De când am lansat platforma, am interacționat și pe online cu peste 25.000 de pasionați de fotografie, prin webinarii, workshop-uri Live și CameraOM.
Astfel, pot înțelege toate etapele prin care trec fotografii.
Prin photOMasters, mă străduiesc să aduc împreună cele mai bune minți din domeniu și nu numai, să creez o comunitate în care schimbul de idei și suportul reciproc să fie norma, nu excepția. Este mai mult decât un proiect, este o misiune pe care mi-am asumat-o cu seriozitate și pasiune, dedicând ani de muncă pentru a face să devină realitate. Și nu intenționez să mă opresc aici. Cred cu tărie că împreună suntem mai puternici, mai inspirați și mai capabili să ne depășim limitele.