Ce vei descoperi în acest curs?
-
cum să faci alegeri înțelepte legat de echipamente și accesorii de fotografie
-
cum să identifici produsele de calitate și cum să le cumperi la prețuri accesibile
-
cum poți să îți îmbunătățești abilitățile fără a cheltui o avere
-
resursele gratuite disponibile online și cum poți să le folosești pentru a-ți îmbunătăți abilitățile în fotografie
-
sfaturi și trucuri pentru a-ți gestiona bugetul
-
cum să îți faci un plan de achiziții
-
cum să îți prioritizezi nevoile
-
cum să investești în echipamentele care contează cu adevărat pentru tine și proiectele tale
Conținut curs
-
Cum să eviți investițiile proaste în fotografie 3 minute
-
Întrebări 10 minute
-
De ce ai nevoie? 11 minute
-
Site 8 minute
-
Cluburi 7 minute
-
Facebook / Instagram 8 minute
-
Educatie 21 minute
-
Q&A 23 minute
Descriere
Cum să ai echipament de top fără cheltuieli excesive în fotografie
Pentru a practica fotografia ai nevoie să faci o investiție. Alegerea corectă a echipamentului și gestionarea bugetului poate fi dificilă. Cursul „Cum să eviți investițiile proaste în fotografie” te ajută să navighezi printr-o piață plină de opțiuni și să faci alegeri înțelepte.
Echipamente și accesorii: calitate versus preț
Înțelegerea diferenței dintre valoare și cost este esențială. Află cum să identifici produsele de calitate, dar și cum să le achiziționezi la prețuri care nu îți vor goli contul sau buzunarul.
Îmbunătățirea abilităților: calitate fără cost
Chiar dacă echipamentul este important, talentul și cunoștințele contează și mai mult. Descoperă resursele gratuite disponibile online care te pot ajuta să te dezvolți ca fotograf, fără a cheltui sume impresionante.
Gestionarea bugetului în fotografie
Fiecare fotograf, indiferent de nivel, are un buget. Învață trucuri și sfaturi pentru a-l gestiona eficient, pentru a te asigura că investești în echipamentele și accesoriile care contează cu adevărat pentru tine.
Planificarea și prioritizarea: investește inteligent
Stabilirea unui plan clar de achiziții și înțelegerea propriilor nevoi sunt esențiale în orice domeniu. Află cum să prioritizezi achizițiile pentru a maximiza valoarea fiecărui leu cheltuit.
În concluzie
Indiferent dacă ești la început de drum sau un fotograf cu experiență, gestionarea bugetului și a investițiilor în echipamente poate fi o provocare. Cu ajutorul trainerilor de pe photOMasters vei învăța să navighezi această lume, să faci alegeri informate și să te bucuri de pasiunea ta fără regrete financiare. Înscrie-te azi și descoperă cum să îți optimizezi investițiile în fotografie!
Vezi mai mult
2 recenzii • 5.0
Andreea Curecheriu (Membru verificat)
Nu scriu des recenzii, dar când o fac, o fac din suflet. Acest curs este doar o mică parte din ce poate Ovidiu să ofere. Am învăţat foarte multe lucruri constructive de la el şi mai am multe de învăţat. Dacă aş fi avut acest curs la început aş fi economisit mulţi bani, aş fi ştiut ce şi cum să îmi cumpăr. Sunt informaţii utile de care iţi recomand să te foloseşti şi tu cu mare drag. Tot respectul meu, Ovidiu!
Marin Liviu-Marius (Membru verificat)
Salutare stimati colegi si fotografi.
Numele meu este Marius, sunt pasionat de fotografie si un om care se dedica si pune mult suflet pentru oamenii din jur.
Ceea ce eu vreau sa va marturiesc aici dpdv ca feedback este ca, daca apucam cu 3-4 ani in urma sa-l cunosc pe Ovidiu, poate reuseam sa nu investesc gresit in trusa foto.
Eu sunt inginer-cercetator de meserie, un om foarte atent la detalii si calculat in orice circumstanta. Pentru mine nu exista greseli, sunt om care tine la calitate si se dedica sa fie totul perfect sau + .
In 2019 am investit intr-o trusa fota DSLR… cand defapt viitorul era Mirrorless!
Diferenta?
Pai cum sa va zic… un DSLR Full Frame are pana la maxim 61 de puncte de focus si sunt semi-automate.
O camera Mirrorless ajunge la 10 0000 de puncte de focus si toate automate, tehnologia vine foarte puternic din spate, mai ales tehnologia AI care se introduce usor, usor in parametrii software ai camerei.
Mentionez de tehnologie si software pt ca stiu ce inseamna, iar eu la randul meu sunt managerul unui departament de SW care da ora exacata in lume pentru 25 de tari de la Bucuresti. Daca stii sa te bucuri si sa fructifici, tehnologia te ajuta foarte mult…
Eu am investit gresit pentru acele vremuri,… trebuia deja sa trec pe Mirrorless, dar ce sa vezi ?
Eu nu il cunosteam pe Ovidiu atunci.
Fiind un om pregatit, clar ai nevoie sa investesti in tine si dupa sine … clar aduci valoare prin prisma lucrului BINE FACUT !
Am cumparat de-a lungul anilor cursuri de la fotografi celebri din America si Franta pe care eu, novice fiind la inceput de drum i-am descoperit in online.
M-au ajutat sa fiu un om slefuit si sa gandesc „open the box” … dar nimeni in lumea nu mi-a oferit intr-un curs foto… o nunta filmata cap-coada cum se desfasoara din prisma unui FOTOGRAF si ce trebuie sa faci, cum sa interactionezi cu oamenii, cu mirii. Ori legat de mindset, strategie de business, cum sa discuti cu oamenii, cum iti expui ofertele si cum sa fii ferm. Pentru ca tu vinzi amintiri pentru o viata… nu o masina in targ din care sa mai reduci la pret!
Eu locuiesc in Bucuresti, cand am deputat in fotografie am scris pe un grup de fotografi din Romania al unui magazin celebru de la care cumparam cu totii pentru trusa noastra foto.
Fiind un om sincer si de buna credinta, am cerut printr-o postare pe un grup, unde sunt 10 de mii de fotografi din Romania ca sa vin asistent pt. fotografia de eveniment sau diverse sedinte foto … ba chiar am specificat ca nu am pretentii financiare si daca este nevoie platesc, ca detin o trusa foto profesionala Full Frame, ca nu sunt foarte nou si am cateva cursuri la activ absolvite + ca nu o sa deranjez fotograful cu intrebari, cand trage si este pe set in timpul nuntii, doar la pauza… ori „fur eu meserie” (pentru ca urmam o scoala foto de un an pe care eu am parcurs-o la Bucuresti si aveam nevoie de practica in 2020, cand era Pandemia in tara … si nu puteam sa facem practica foarte des la scoala).
Am pus anuntul la ora 23:30 PM si dimineata la ora 6:30 AM, cand m-am trezit sa plec catre birou… am deschis internetul pe telefon.
Erau 235 de comentarii in care fotografii din Romania ma luau la misto (toti oamenii aia de acolo fara sa ma cunoasca sau sa stie ce pregatire am) si… practic radeau lasand coamentarii la postare: „uite-l, ma si pe asta vrea sa manance si el o paine si cred ca nici manual camerei nu l-au citit”.
Atunci l-am descoperit pe Ovidiu Lesan in online… cautam fotografi romani pe YouTube pentru ca cei din afara erau modesti in afirmatii si nu indeplineau dorintele mele. Adica imi dadeau putina informatie si la fiecare informatie vindeau un mini curs… si alti 50-70 de dolari ori euro trebuia sa platesc si nu invatam mare lucru.
Cautand pe Google, pe YouTube… am dat de Ovidiu LESAN cu replica „Fii OM nu te costa nimic !”
Totul a inceput cu un: „Salut, te rog sa ma scuzi ca te deranjez. Eu sunt Marius, sunt un fotograf pasionat la inceput de drum si imi place vibe-ul tau ca om. Cum pot sa invat si eu de la tine sau sa descopar ce faci tu? Pe mine nu ma sustine nimeni in privinta asta. ”
A venit pandemia atunci in 2020 si Ovidiu mi-a dat primul curs GRATUIT de pe platforma lui… apoi al 2-lea. Cursuri care costau undeva la 2300-2500 de lei fiecare. Chiar daca pentru scurt timp, dar mi le-a dat din omenie, gratis… eu un strain care ii scria din neamt.
Invatand multe chestii de care habar nu aveam. Pt ca asa este lumea la noi, de la restul n-am avut sansa. Oamenii fug de a face bine, nu gandeste nimeni ca este loc pentru toata lumea si ca fiecare fotograf are viziunea lui.
Mai departe din respect pentru mine ca om, principile mele si mai cu seama OVIDIU… am inceput sa imi cumpar eu cursurile lui si ma dezvolt mult ca fotograf, cat si ca om. Este foarte important sa ai un mindset sanatos, frumos si inteligent… bine slefuit. Sa nu fii un fotograf arogant, sa vorbesti cu mirii, subiectii si sa le dai un vibe bun oamenilor, sa ii faci sa se relaxeze si sa se simta bine in preajma ta.
Poate multi dintre voi nu il cunoasteti pe Ovidiu ca om, dar vreau sa va zic despre mine. Ma aflu fix la 2,- 3 ani distanta de cand, i-am scris prima oara si am ajuns sa il cunosc fizic fiind invitat la Suceava, anul acesta.
Sa ajung in casa acestui om alaturi de alti fotografi de prin tara si sa stam la aceiasi masa … sa impartasim o energie buna si un vibe bun.
Concluzia: Ceea ce vreau eu sa va expun voua aici, dragii mei colegi … la 2,3 ani distanta am ajuns la un nivel la care eu, Marius MARIN ii invat pe alti oameni din punct de vedere tehnic si dau sfaturi la randul meu ori de cate ori am ocazia sa ajut fotografii la inceput de drum in achizitionarea echipamentelor, in decizii diverse, chiar si cu setarile camerei. Si cu toate astea eu invat mereu si ma dezvolt, am invatat foarte multe lucruri, dar tot mai este nevoie… constant focusat si dedicat.
Am invatat si invat in continuare, ceea ce sunt astazi sunt suma tuturor gandurilor mele pozitive, a vointei mele si a ambitiei cu care am tratat aceasta pasiune, fotografia!
Pe mine nimeni si nimic nu m-a incurajat in aceasta pasiune in afara de Ovidiu … pana si familia m-a certat, ori de cate ori eu am investit in trusa foto. Pentru ca oamenii nu vad produsul final, ce mindset am eu acum si ce informatii am ca fotograf. Mereu auzeam in jurul meu: „Bagi bani mereu, ba iti mai cumperi un obiectiv nou, ba o lumina, ba mai apare vreun curs … mereu si mereu ai nevoie de ceva.” Toate acestea m-au adus azi aici, am facut foarte multe greseli ca sa ajung aici, dar de atunci sunt mereu tot inainte spre bine și foarte bine. Pentru ca eu investesc in mine si in dezvoltarea mea.
Doar ca azi eu stiu ce am nevoie, stiu ca nu exista trusa foto fara obiective fixe si ca desi este mai comod sa ai un obiectiv cu Zoom nu poti compra cu Sharp-ul, izolarea de fundal in cazul portretelor. Un obiectiv fix te ajuta cand nu ai lumina buna. Mai stiu ca in lume la nivel mondial nu exista carduri foto mai bune decat San Disk EXTREME PRO (cele cu negru si rosu) pe care le folosesc majoritatea fotografilor din afara.
Reuniunea Photomasters a fost cel mai mare eveniment foto pe care l-am vazut organizat in aceasta tara si cel mai bun BINE pentru mine ca fotograf, dar mai ales ca om.
Au fost prezenti ca si speakeri”: unii dintre cei mai buni fotografi ai Romaniei in fotografia de eveniment, specialisti in marketing (cum sa iti promezi business-ul si de unde sa te apuci), Specialist juridicar – contabil … care a expus clar toti factori legali la ce te expui dar si ce patesti muncind la negru (poti primi chiar si 200 000 de lei amenda de la Anaf), Specialist IT care a expus toate variantele de castig online pintr-un website si cat de important este acesta (platformele de social media se vor demoda fiecare in parte ca si Hi5 pe vremuri, dar Website-ul ramane, este cartea ta de vizita), cei mai buni furnizori din Romania hardware pe foto si video: Reprezentantele oficiale de la Bucuresti, au venit la Ovidiu: Canon, Panasonic, Olympus etc … 5 standuri diferite cu cei mai premium furnizori ai Romaniei pe albume foto premium, printuri diverse, accesorii din lemn etc.
Unde era sa invat toate acestea si sa descopar atata informatie, daca nu investeam in mine ?
Va zic eu, nicaieri… eram si acum un novice.
Binele se face impreuna si doar impreuna reusim. Scuze ca am scris atat in acest feedback, dar vreau sincer sa nu mai treaca nimeni la inceput de drum prin ce am trecut eu si imi doresc ca toti sa deveniti niste oameni mai buni ca ieri, niste oameni de calitate prin prisma job-ului bine facut!
Voi nu il cunoasteti pe Ovidiu, asa cum il cunosc eu. Nu ati avut acces la toate aceste informatii pe care eu le detin intr-un timp atat de scurt cu investitii minime. Ca atare v-am expus aici toata experienta mea de cand il cunosc pe Ovidiu (de 2,3 ani) si cat a contat pentru mine toate aceste experiente.
Sa auzim numai de bine, „Omul bun sfinteste locul! ”
Fii mai bun ca ieri si investeste in tine!
Cu respect si recunostinta,
Marius MARIN