Sari la conținut
Editarea Portretului Fine Art în Lightroom & Photoshop

Vezi rezumatul cursului

Ce vei descoperi în acest curs?

 • Tehnici Avansate de Editare în Lightroom și Photoshop: Vei învăța să navighezi prin complexitatea acestor două programe puternice, de la ajustări de bază la tehnici avansate de retușare. Claudiu îți va arăta cum să optimizezi fluxul de lucru pentru a obține rezultate impresionante, eficientizând procesul de editare.

 • Adaptarea Editării la Subiect: Cursul îți va dezvălui cum să abordezi diferit editarea în funcție de genul subiectului. Vei învăța să recunoști și să aplici tehnicile adecvate pentru portretele masculine, care pot necesita o abordare mai subtilă în retuș, comparativ cu portretele feminine, unde adesea se urmărește o anumită perfecțiune.

 • Crearea unei Viziuni Artistice: Claudiu îți va împărtăși filozofia sa despre importanța viziunii artistice în editarea fotografiilor. Vei învăța cum să îți folosești imaginația și creativitatea pentru a depăși limitele realității, țintind spre crearea unei estetici care să reflecte propriul stil și viziune.

 • Tehnici de Iluminare și Efectele lor asupra Editării: Descoperă cum diferitele setări de iluminare influențează aspectul final al portretelor tale și cum să ajustezi editarea pentru a maximiza impactul vizual al luminii. Vei învăța despre importanța alegerii corecte a sursei de lumină și cum să exploatezi acest aspect pentru a îmbunătăți calitatea portretelor.

 • Optimizarea Utilizării Echipamentului Fotografic: Înțelege rolul crucial al echipamentului în procesul de creare a unui portret fine art și cum să alegi cel mai potrivit echipament pentru viziunea ta. Claudiu îți va oferi sfaturi practice despre selecția obiectivelor, camerei și accesoriilor, precum și despre cum să îți adaptezi setările camerei pentru a capta cea mai bună imagine posibilă înainte de editare.

Conținut curs

11 capitole cu durata totală de 3 ore 33 minute

 • Introducere, vizunea mea despre Fine-Art, aparatura 9 minute

 • Eliminarea elementelor nedorite, corecțiile formelor 24 minute

 • Metode de corecție a culorii pielii - Blending Modes, Curves & Selective Color 19 minute

 • Teorie Retușarea Pielii - Frequency Separator și Dodge & Burn 12 minute

 • Retușarea pielii cu Stacked Frequency Separation 32 minute

 • Retușarea pielii cu Dodge & Burn 21 minute

 • Folosirea texturilor pentru accentuarea caracterului pictural al imaginii 22 minute

 • Corecția contrastului 6 minute

 • Retușuri finale + setări de export 25 minute

 • Recapitulare Workflow + Tehnici Avansate 33 minute

 • Întrebări și răspunsuri 10 minute

Descriere

Îți prezentăm cursul „Editarea Portretului Fine Art în Lightroom & Photoshop” cu Claudiu Guraliuc, un parcurs dedicat pasionaților de fotografie care doresc să își îmbunătățească tehnica de retușare a portretelor. Acest curs unic te va ghida prin întregul workflow al lui Claudiu, dezvăluindu-ți secretele din spatele editării de portrete masculine și feminine, cu o atenție specială acordată detaliilor și esteticii.

🎁 La pachet cu informațiile din acest curs vin și următoarele:
✅PSD-urile pe care lucrează Claudiu în curs pentru a putea lucra și tu pe ele,
✅3 pachete de acțiuni în Photoshop pe care le folosește Claudiu,
✅1 pachet cu preseturile lui Claudiu pentru Lightroom.

Vei învăța cum să abordezi editarea în Lightroom și Photoshop din multiple perspective, adaptându-te la particularitățile fiecărui subiect. Claudiu îți va dezvălui cum diferă retușul între portretele masculine și cele feminine, oferindu-ți exemple concrete, de la editări complexe, care implică mai multă piele și detalii, la cele mai simplificate, cum ar fi portretele business.

Cursul pune un accent deosebit pe viziunea artistică și pe modul în care aceasta influențează editarea finală. Claudiu împărtășește cu tine filozofia sa de a trece dincolo de realitatea brută a imaginilor, țintind spre crearea unei estetici vizuale care să emoționeze și să transmită mai mult decât o simplă copie a realității. Acesta este un curs despre arta de a vedea dincolo de evident, de a interpreta și de a îmbogăți vizual povestea fiecărui portret.

Pe parcursul cursului, vei avea ocazia să explorezi diverse tehnici de iluminare și să înțelegi importanța sursei de lumină în compoziția unui portret fine art. Vei descoperi cum să utilizezi eficient instrumentele oferite de Lightroom și Photoshop, învățând să faci ajustări fine care să îmbunătățească semnificativ calitatea imaginilor tale.

Claudiu îți va împărtăși, de asemenea, experiența sa în alegerea echipamentului adecvat, de la camerele și obiectivele preferate până la setările optimizate pentru fiecare scenariu de lucru. Prin abordarea sa practică și directă, vei învăța cum să transformi fișierele brute în opere de artă, respectându-ți viziunea artistică și stilul unic.

Acest curs este mai mult decât o serie de lecții despre editare; este o invitație de a te alătura unei comunități de artiști care împărtășesc o pasiune comună pentru frumos și pentru arta portretului. Fie că ești la început de drum sau un fotograf experimentat, „Editarea Portretului Fine Art în Lightroom & Photoshop” cu Claudiu Guraliuc îți va deschide noi orizonturi creative și îți va îmbogăți abordarea în arta fotografică.

Vezi mai mult

1 recenzie • 5.0

 1. mig29romania (Membru verificat)

  Foarte interesant. Multumesc Claudiu

 1. mig29romania (Membru verificat)

  Foarte interesant. Multumesc Claudiu

Editarea Portretului Fine Art în Lightroom & Photoshop

Acest curs profund și cuprinzător îți va oferi abilitățile necesare pentru a-ți îmbunătăți tehnicile de editare, indiferent de nivelul tău de experiență. Vei învăța să manevrezi cu măiestrie Lightroom și Photoshop, să adaptezi editarea în funcție de particularitățile fiecărui subiect și să îți dezvolți o viziune artistică unică. Indiferent dacă ești la început de drum sau ai experiență, acest curs îți va deschide noi orizonturi creative, îmbogățindu-ți abordarea în fotografia de portret.

Nivelul Zero to Hero
(1 recenzii)

Trainer: Claudiu Guraliuc

Actualizat pe: 07/2024

258.00 lei 489.00 lei
47% reducere
Sau dacă vrei să accelerezi cu adevărat creșterea ta, poți accesa toate cursurile de pe platformă în valoare de peste 25.000 lei prin Planul PRO.
Primești acces instant la toate cursurile, preseturile în Lr, interviurile create special pentru membrii PRO + multe altele.

Vezi mai mult

garanția banilor înapoi în 14 zile

Acest capitol include:

 • Durata cursului: 3 ore 33 minute
 • 11 capitol(e)
 • 271 cursanți

Întrebări frecvente

 • Există o perioadă gratuită în care pot testa platforma?

 • Dacă nu sunt mulțumit de ce găsesc pe platformă îmi dați banii înapoi?

 • Ce se întâmplă cu workshop-urile pe care le am deja pe ovidiul.ro?

 • Mi se activează automat plata abonamentului?

 • Pot să plătesc de pe firmă?

 • Cât de des se urcă conținut nou?

258.00 lei 489.00 lei

Alege un plan

Atinge-ți potențialul maxim, dobândește abilități noi și atinge-ți obiectivele alături de cursurile noastre variate. Nu rata această oportunitate de a investi în tine. Alege planul potrivit pentru tine și începe aventura astăzi!